Hotell Malmö

Vi hjälper dig finna ett bra hotell i Malmö.

Hitta hotell i Malmö

Malmö är en härlig stad med många fina hotell.

Boka hotell i Malmö

Hotellmalmö.nu hjälper dig hitta ett bra hotell. Bokningssystemet är mycket smidigt och säkerheten är stor.

Lycka till med din bokning och ha en trevlig semester i Malmö!


Fler städer

Hotell Uppsala

Hotell Kalmar

Hotell Jönköping

Hotellnewyork.org

Weekendresor

Fler tips
Malmös historia


Malmö är residensstad i Malmöhus län. Malmö är en av Sveriges främsta sjöfartsstad. I Malmö hamn är det livlig trafik och många varor skeppas ut från denna hamn. Malmös hamn är inte en naturlig hamn som på så många andra ställen i Sverige utan den är faktiskt helt konstgord. Genom att denna hamn anlades började egentligen den moderna uppblomstringen.

Redan på 1300-talet började Malmö att växa och blev vid den tiden ett mycket viktigt handelscentrum. Redan år 1353 fick Malmö sina stadsprivilegier.

Redan under 1300-talet byggdes den fantastiskt vackra kyrkan St Petri Kyrka i baltisk tegelgotik och på 1500-talet uppfördes några av malmös vackraste byggnader. Vid denna tidpunkt tillkom rådhuset, som byggdes i renässansstil, samt det mäktiga Malmöhus slott. Detta gamla slott i Malmö byggdes av Erik av Pommern men förstördes därefter. Under mitten av 1500-talet lät Kristian III bygga upp slottet igen. Slottet är en byggnad i tre våningar byggd i tegel. Borggården omges av höga vallar och enorma rundtorn. Under 1900-talet restaurerades Malmöhus Slott, men slottet förstördes inte i denna omfattande restaurering eftersom det restaurerades med tanke att återställa det i det skick slottet varit på 1500talet.

Stadsteatern invigdes 1955 och denna teater är en av Sveriges största och fortfarande modernaste teateranläggningar. En nutida mycket speciell skapelse i Malmö är "the turning torso". Denna byggnad är numera känd i hela Sverige. Idén till detta mycket speciella höghus kommer av en mycket speciell kallad "Twisting Torso". Twisting Torso föreställer en människa som vrider sig. På samma vis vrider sig verkligen höghuset Turning torso. Arkitekten bakom både skulpturen och the turning torso heter Santiago Calatrava. Calavatra har också designat järnvägsstationer och flygledartorn bland mycket annat. Turning Torso har blivit mycket populärt att bosätta sig i. Höghuset innehåller inte mindre än 147 lägenheter. Stommen i denna fantastiska skapelse är ett massivt betongrör med en diameter av cirka 10 meter. Turning Torso är 190 meter högt.
Copyright © AM Sökmotorkonsult
Kontakt