Hotell Malmö

Vi hjälper dig finna ett bra hotell i Malmö.

Hitta hotell i Malmö

Malmö är en härlig stad med många fina hotell.

Boka hotell i Malmö

Hotellmalmö.nu hjälper dig hitta ett bra hotell. Bokningssystemet är mycket smidigt och säkerheten är stor.

Lycka till med din bokning och ha en trevlig semester i Malmö!


Fler städer

Hotell Uppsala

Hotell Kalmar

Hotell Jönköping

Hotellnewyork.org

Weekendresor

Fler tips
Sevärdheter i Malmö med omnejd


Chokladfabriken

Malmös Chokladfabik är den enda i Sverige med ett tillhörande museum och fabriken grundades redan 1888. I muséet får man följa chokladens utveckling och denna utställning kallas mycket fyndigt för “120 års chokladhistoria i en pralinask”. På chokladfabriken tillverkas chokladen hela vägen från kakaobönan utan att ta några genvägar. Det finns ingen annan chokladfabrik i hela Sverige och knappt någon i övriga Norden heller, som tillverkar sina godsaker på sådant vis. Det är väldigt spännande att vandra omkring i fabriken och se hur chokladen tillverkas. Naturligtvis blir man mycket sugen på godbitarna och då är det tur att det finns ett kafé i anläggningen. Här kan man köpa sig en kopp varm choklad och få en härlig pralin därtill.

Koggmuseum

Koggmuséet är ett museum där det finns två stycken båtar - koggar från medeltiden. Dessa båtar användes som handelsfartyg på den tiden. Det är inte egentligen koggar som är så gamla som förevisas på muséet. Båtarna har byggts som kopior av två stora koggar från medeltiden.

Koggarna är döpta till “Twekamp af Elbogen” och “Enighet af Elbogen”. Vissa lördagar under sommaren avseglar dessa och då har turister möjlighet att få följa med på en tripp på havet. Detta är mycket spännande och om man har tur att ha fint väder dessutom blir det en minnesvärd seglats för hela familjen.

Den större av båtarna är nästan 30 meter lång och på kajen får man uppleva en riktigt medeltida miljö.

Leksaksmuseum

I Malmö finns ett leksaksmuseum som ställer ut mer än 10 000 leksaker. Detta är garanterat ett museum, som också barna tycker är trevligt att besöka. Här kan alla små och stora leksaksentusiaster gå runt och titta på alla leksaker från Disneys tid ända fram till vår tid med McDonalds leksaker. Muséet är hela 500 kvadratmeter stort och här inne finns även en liten shop.Copyright © AM Sökmotorkonsult
Kontakt