Hotell Malmö

Vi hjälper dig finna ett bra hotell i Malmö.

Hitta hotell i Malmö

Malmö är en härlig stad med många fina hotell.

Boka hotell i Malmö

Hotellmalmö.nu hjälper dig hitta ett bra hotell. Bokningssystemet är mycket smidigt och säkerheten är stor.

Lycka till med din bokning och ha en trevlig semester i Malmö!


Fler städer

Hotell Uppsala

Hotell Kalmar

Hotell Jönköping

Hotellnewyork.org

Weekendresor

Fler tips
Sport i Malmö


Fotboll

I Malmö, liksom i de flesta andra städer finns saker som stadens invånare är lite extra stolta över. Visst finns ishockeyn lite i bakgrunden med Malmö Redhawks, men där har framgångarna uteblivit under många år. Vi har även LdB FC Malmö i damernas allsvenska. Men i all ärlighet så finner vi stadens stora stoltheter i de ljusblå tröjorna – Malmö FF i fotbollsallsvenskan.

Det är åtminstone nästan hela sanningen. Visst finns andra stoltheter i staden, men nog klappar hjärtat allt lite extra för de ljusblå. Och inte att förglömmas är ju givetvis stadens absoluta stolthet, Rosengårdssonen – Zlatan Ibrahimovic.

Om man inte bor i en stad med ett framgångsrikt lag i någon av de största lagsporterna kan det vara lite svårt att förklara hur mycket ett lag kan betyda för en hel stad, både för sammanhållning, ansikte utåt och så vidare. Nu är Malmö en stor stad och det blir kanske inte riktigt samma sak som i en mindre stad där man egentligen inte har så mycket mer än just detta lag.

Men givetvis är det en övervägande del av staden som hejar på Malmö FF och inte till exempel på konkurrenten Helsingborgs IF. Detta är ingenting som är unikt för Malmö och ens Sverige såklart. På samma sätt gäller i andra länder. Ibland kan ju till och med städer vara tudelade eftersom man har två stora lag. Då kan det handla om vilket lag som ”tillhör” arbetarklassen och vilket lag som ”tillhör” överklassen och så vidare.

Ett exempel som kan liknas med vårt Malmö FF och konkurrenten Helsingborg IF är i staden Liverpool i England där det finns två framgångsrika fotbollslag, Liverpool FC och Everton FC. Rivaliteten mellan klubbarna uppstod för över 100 år sedan efter en fejd om hyran på den arena som fortfarande är Liverpools hemmaplan och har pågått sedan dess.

Vill man titta på ett derby mellan dessa två giganter så tar man med fördel kontakt med ett reseföretag för sportresor. Annars så nöjer man sig med att besöka Malmö, vilket såklart är minst lika bra!

Nu har rivaliteten inte kanske rivaliteten mellan Malmö och Helsingborg samma orsak givetvis, utan kommer sig troligen av att städerna ligger så pass nära varandra. Men räkna med att det är samma heta känslor som på Anfield Road när Malmö FF tar emot Helsingborg på Swedbank stadion.Copyright © AM Sökmotorkonsult
Kontakt